Volledige stad nagebouwd met 3D-printer

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Om de Verboden Stad te bezoeken, hoef je niet langer naar Peking. De Nieuwe Kerk in Amsterdam laat alle 980 bouwwerken van de stad op schaal nabouwen met … een stel 3D-printers.

De Verboden Stad in Peking – de plek van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en Qing-dynastie vanaf 1422 hun reik bestuurden, en die sinds 1949 opengesteld is voor het publiek – wordt in Amsterdam volledig nagebouwd met behulp van de 3D-printtechnologie.

Twee printers zullen alle 980 tempels, hallen, huizen, torens en andere bouwwerken in 3D afdrukken op een schaal van één op driehonderd (de originele Verloren Stad is ongeveer 750 bij 960 meter groot). Het zou ongeveer vier uur duren om één gebouw te printen.

De Verboden 3D-Stad is vanaf 5 oktober voor een periode van drie maanden te bezoeken in het kader van de tentoonstelling ‘Ming: keizers, kunstenaars en kooplui in het oude China’.

Met dit project willen de organisatoren de mogelijkheden van 3D-printers voor architecten en kunstenaars etaleren, en het grote publiek laten kennismaken met 3D-printen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content