Voo participeert slechts voor een vierde in mobiele licentie Telenet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Hoewel de titel van de nv die als enige op de vierde mobiele licentie bood – ‘Telenet Tecteo Bidco nv’ – anders doet vermoeden, is Telenet vandaag de enige aandeelhouder van dat bedrijf. Dat leert de oprichtingsakte van de bewuste vennootschap in het Staatsblad en wordt bevestigd door Telenet zelf. Op termijn koopt Tecteo (actief in Wallonië onder de merknaam Voo) een aandeel van 26 procent in het bedrijf. De contractuele constructie is dat Tecteo “binnen dit en een paar weken” een participatie neemt in Telenet Tecteo Bidco nv, zo vertelt ons Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts.

Hoewel de titel van de nv die als enige op de vierde mobiele licentie bood – ‘Telenet Tecteo Bidco nv’ – anders doet vermoeden, is Telenet vandaag de enige aandeelhouder van dat bedrijf. Dat leert de oprichtingsakte van de bewuste vennootschap in het Staatsblad en wordt bevestigd door Telenet zelf. Op termijn koopt Tecteo (actief in Wallonië onder de merknaam Voo) een aandeel van 26 procent in het bedrijf.

De contractuele constructie is dat Tecteo “binnen dit en een paar weken” een participatie neemt in Telenet Tecteo Bidco nv, zo vertelt ons Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. Telenet houdt dan 74 procent van het bedrijf in handen. Eerder bevestigde Tecteo-ceo Stéphane Moreau ons al dat Tecteo geen 50 procent beoogde. “Hoe groter de participatie, hoe meer je moet investeren”, klonk het toen.

Telenet Tecteo Bidco nv was de enige kandidaat voor de vierde mobiele licentie. Daarom kon het bedrijf het minimumbod van 71,5 miljoen euro doen op het beschikbare 3G-spectrum in de 2,1 GHz-band. Bovendien licht het onmiddellijk de optie op de 2G-frequenties (900 MHz en 1800 MHz) die in 2015 vrijkomen. Voor dat spectrum betaalt het nog eens 31,5 miljoen euro. Alles samen legt de nv dus 103 miljoen euro op tafel voor 2G- en 3G-licenties die aflopen in , ofte zo’n 11,4 miljoen euro per jaar.

Telenet deed zoals bekend ook samen met Tecteo, RTBF en VMMA het winnende bod voor de tv-rechten op het Belgische voetbal. “Daarvoor is de nv Telenet Tecteo Bidco niet gebruikt”, weet Coenjaerts nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content