Voor het eerst meer contactloze dan traditionele Bancontact-betalingen

Payconiq

In augustus is er voor het eerst vaker contactloos betaald in Belgische winkels dan op een traditionele manier. Dat meldt de Bancontact Payconiq Company, het bedrijf dat betaaldiensten aanbiedt in ons land. Ook met de smartphone is er gevoelig meer afgerekend.

Belgen betaalden in augustus contactloos bij 50,8 procent van alle Bancontact-betalingen, blijkt uit cijfers van de Bancontact Payconiq Company. Intussen is 86 procent van alle Bancontact-kaarten uitgerust met de contactloze betaalfunctie.

Eén miljoen smartphonebetalingen

Ook via de smartphone betaalden we al even vaak in de eerste acht maanden van dit jaar als in heel 2020. Zo haalden de Belgen van januari tot augustus al 125 miljoen keer de smartphone boven om te betalen, een stijging van 69 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In augustus zou zo drie vierde van alle online aankopen via de smartphone gebeurd zijn. In diezelfde maand is in de winkels één miljoen keer betaald met de smartphone.

De Bancontact Payconiq Company zegt dat sinds begin dit jaar zo’n 45.000 Belgische winkelpunten Payconiq-betalingen hebben aanvaard. Ongeveer 4,8 miljoen Belgen betaalden dit jaar al via een betaalapp die Payconiq of Bancontact aanbiedt als betaalmethode.

Partner Content