Voorlopig bewindvoerder moet duidelijkheid scheppen bij Euphony

Er is een voorlopig bewindvoerder aangesteld bij Euphony. De advocaat heeft 15 dagen de tijd om te bestuderen of het bedrijf leefbaar is of niet.

Er is een voorlopig bewindvoerder aangesteld bij Euphony. Dat schrijft Le Soir. De advocaat heeft 15 dagen de tijd om te bestuderen of het bedrijf leefbaar is of niet.

De aanstelling wil niet zeggen dat het bedrijf per definitie klaar staat voor een failissementsaanvraag. Ook ceo Frank Van de Wege blijft er tegenover onze redactie gerust bij. “We hebben vele beslagen na elkaar gehad waardoor de rechtbank van koophandel gevraagd heeft om iemand de zaak te laten bekijken.”

Volgens Van de Wege is het een samenloop van omstandigheden “Het grote probleem is dat de rechtbank vaak zelf achterop loopt. Deurwaarders geven niet altijd door dat er iets is opgelost. Men heeft zelfs een paar zaken uit 2001 aangehaald die niet correct waren ingevuld.”

Advocaat Herman Hellenbosch, die werd aangesteld als bewindvoerder, bevestigt zijn aanstelling, maar nuanceert dat zijn aanstelling geen oordeel is over de schuld of levensvatbaarheid van het bedrijf. “Er zijn veel beslagen geweest over de jaren heen. Maar de vraag is in welke mate die beslagen nog actueel zijn en of er intussen een akkoord is gekomen met de schuldeisers.” Ook zouden de cijfers die vandaag in Le Soir worden vermeld niet helemaal juist zijn.

De voorlopig bewindvoerder heeft vijftien dagen de tijd om de situatie bij het bedrijf te onderzoeken. Euphony zelf maakte zich begin deze week nog sterk dat het ergste intussen voorbij is. Het bedrijf kende zeer moeilijke maanden maar Van de Wege blijft benadrukken dat de moeilijke periode bijna voorbij is. Intussen wachten nog wel verschillende zelfstandige verkopers op de betaling van hun facturen ter waarde van duizenden euro’s. Die zijn al sinds de zomer niet meer betaald maar ook hier belooft Euphony beterschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content