VRM: Vlaming luistert steeds meer digitaal naar radio

© Getty Images

In Vlaanderen wordt steeds meer digitaal naar de radio geluisterd. Zowat 41 procent van het totale luistervolume is intussen digitaal: via DAB+, kabel, digitale tv of internet. Dat blijkt uit het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2022’ van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

Het belang van digitaal luisteren blijkt volgens de VRM ook uit de tijdelijke zendvergunningen die de regulator aan 59 lokale radio-omroepen heeft toegekend in het kader van diverse proefprojecten.

Het marktaandeel van de VRT-radiozenders blijft daarnaast verder dalen. Hoewel het marktaandeel nog steeds 56 procent bedraagt, is dit het laagste peil in de radiogeschiedenis.

Steeds meer podcasts

De Vlaamse mediagroepen bieden volgens de VRM steeds meer podcasts aan. ‘Niet alleen het groeiend aantal uitzendingen maar bijvoorbeeld ook het gegeven dat op het nieuwe VRT Max-platform ook podcasts te vinden zijn, toont het belang ervan aan’, klinkt het.

Tijdens het allereerste podcastfestival De Oorkondes raakte bekend dat er gesprekken lopen tussen de VRT en Mediahuis over een gezamenlijk platform voor Vlaamse podcasts.

Partner Content