Vrolijk kerstfeest

Terwijl hier op de redactie begin oktober al de eerste kerstkaart in de bus lag – echt waar, eentje met een besneeuwde kerstboom en pakjes er onder – worden de fabrikanten van consumentenelektronica stilletjesaan hypernerveus voor hun belangrijkste verkoopsmaanden. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt alvast dat hdtv’s bovenaan de verlanglijstjes staan.

Solutions Research Group peilde bij 1200 Amerikanen naar de lievelingscadeautjes voor de komende eindejaarsperiode. Een fonkelende flatscreen-hdtv staat bovenaan het lijstje van zowel de mannen als vrouwen. Maar liefst 35% van de ondervraagden geeft aan dat ze het liefst van al een high definition tv willen krijgen. Wie – omgekeerd – van plan is om ook effectief een tv voor zijn of haar geliefde te kopen, werd helaas niet onderzocht.

Andere veelgenoemde hightech cadeautjes zijn digitale camera’s, navigatiesystemen en laptops. Opvallend is dat de felgehypte iPhone niet veel hoger dan de vijftiende plaats geraakt. Ook spelconsoles scoren niet bijster goed. Vrouwen houden wat de spelconsoles betreft het meest van de Nintendo Wii, mannen krijgen liever een Xbox 360 of PlayStation 3.Wie de verlanglijstjes van naderbij wil bestuderen, kan [hier] terecht. De bijbehorende prijskaartjes zul je wel nog zelf moeten zoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content