VS bekijkt privacybeleid Google Glass

Google Glass is nog niet vrij verkrijgbaar maar in de VS willen politici nu al weten wat Google doet om de privacy van burgers te beschermen als er een smartphonecamera op je oog zit.

Het gaat om de acht leden van de Bipartisan congressional Privacy Caucus, een onderdeel van het Amerikaanse Congress. In een brief aan ceo Larry Page vragen de politici hoe het zit met het privacybeleid rond Google Glass, de bril waarmee je kan filmen, foto’s nemen en berichten voor je ogen kan projecteren en lezen.

Ze willen onder meer weten wanneer een verzoek (van een gebruiker) aan Glass wordt geweigerd en of de technologie zal worden beperkt. Daarnaast vragen ze ook wat Glass precies kan onthullen over individuele burgers en hoe gegevens van individuele gebruikers worden beschermd. Google moet ten laatste op 14 juni een antwoord geven.

Glass is momenteel enkel beschikbaar voor een zeer select groepje ontwikkelaars, maar het product wordt op termijn vrij te koop. Op zich verschilt de functionaliteit niet zo enorm van wat je vandaag al met een smartphone kan. Maar omdat het verwerkt zit in een alledaags voorwerp als een bril is er wel meer risico dat de technologie op een verkeerde manier wordt gebruikt.

Als op termijn het toestel bijvoorbeeld beter wordt weggewerkt in het montuur van de bril kan je ongemerkt foto’s nemen van mensen of zelfs video opnemen. Ongetwijfeld grappig in sommige situaties, maar ronduit gevaarlijk en minder leuk tijdens vertrouwelijke gesprekken, in bedrijfsomgevingen of op andere ongepaste momenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content