VS beschuldigen Rusland van cyberaanvallen

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar de Verenigde Staten hebben nu ook formeel de beschuldiging geuit dat Rusland achter de cyberaanvallen zit die de Democratische Partij teisteren.

In een officiële mededeling beschuldigen de Verenigde Staten Rusland ervan een campagne op te zetten van cyberaanvallen, gericht tegen de Democratische Partij, in de aanloop van de presidentsverkiezingen.

“We zijn ervan overtuigd dat deze activiteiten, gezien de grootte en verfijning ervan, moeten zijn goedgekeurd door hooggeplaatste ambtenaren.” Dat staat te lezen in de mededeling van de overheid over het hacken van politieke organisaties. En ook nog: “Deze diefstallen en lekken gebeuren met het voornemen om het electorale proces te storen.”

De verklaring komt er nadat Amerikaanse inlichtingendiensten vorige week meldden dat de Russische regering achter de cyberaanvallen zit tegen de Democratic National Committee en de Democratic Congressional Campaign Committee. Rusland, van zijn kant, noemt de aantijgingen ‘nonsens’ bij monde van een woordvoerder van het Kremlin. De Russische minister van Buitenlandse Zaken voegt eraan toe dat de beschuldigingen getuigen van een ‘ongeziene anti-Russische hysterie’.

Het is dan ook een nieuw stap in de verzurende relaties tussen de VS en Rusland, die ook al botsten over de oorlog in Syrië en Oekraïne. (Reuters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content