VTM zet programma’s gratis online

Vanaf maandag kan je het merendeel van de VTM-programma’s gratis online herbekijken. Bij andere zenders verandert er voorlopig weinig.

Vanaf maandag kan je het merendeel van de VTM-programma’s gratis online herbekijken. Bij andere zenders verandert er voorlopig weinig.

De webversie zal reclame bevatten die kijkers niet kunnen doorspoelen. Daarmee geeft moederbedrijf Medialaan een antwoord op nieuwe initiatieven. Tegenwoordig kan je ook programma’s herbekijken met Yelo (Telenet), TV Replay (Belgacom), Bhaalu (Right Brain Interface) en Stevie, dat eigendom is van Medialaan.

Medialaan blijft volgens De Tijd geloven in lineair kijken, maar wil de mogelijkheid wel aanbieden omdat een deel van het publiek dat vraagt.

Bij VRT kan je bepaalde programma’s al langer online bekijken, al gaat het hier om een beperkt aanbod. SBS doet hetzelfde, maar meestal tegen betaling op zijn platform Meer.be. Door de meeste programma’s online te zetten wordt VTM dus meteen een koploper op vlak van webtv in Vlaanderen.

Aan Belga laten andere spelers weten dat er voorlopig niets bij hen verandert. “Een zender doet met zijn eigen content wat hij wilt”, zegt Jan Margot van Belgacom aan het persagentschap. Telenet bekijkt de situatie maar heeft evenmin plannen. Bij SBS klinkt het dat de zender inzet op fragmenten als mobiele content en dat er wordt gewerkt aan extra mogelijkheden. VRT zegt dat het zijn online aanbod wil verbeteren, maar dat er geen plannen zijn om die content uit te breiden met andere tv-programma’s.

Met de zet is VTM ook Netflix voor, dat naar alle waarschijnlijkheid volgende maand in België lanceert. Met dat abonnement kunnen gebruikers zowel op tv, pc, smartphone als tablet content bekijken. Alvorens de kijker hun aanbod gewoon raakt, wil VTM alvast een antwoord geven door zelf on demand video’s aan te bieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content