Waals water voor Damovo

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Damovo mag voor de Société Wallonne des Eaux (SWDE) de volledige outsourcing van het wan-netwerk verzorgen.

Damovo mag voor de Société Wallonne des Eaux (SWDE) de volledige outsourcing van het wan-netwerk verzorgen.

Bij Fluxys haalde Damovo het voip-contract binnen. Samen met een grote installatie in Algerije zorgt dat voor een orderboekje van ruim 7 miljoen euro.

Het contract bij de de Waalse watermaatschappij is goed voor vijf jaar. Damovo mag er het volledige wan beheren, met Scarlet (Belgacom) en Brutélé als toeleveranciers. Bij het aardgasbedrijf mag de netwerkintegrator dan weer een op Mitel gebaseerd voip-telefoonsysteem plaatsen. Het gaat om minstens 1.650 toestellen die terechtkomen op de hoofdzetel in Brussel en zo’n 25 bijkantoren. Damovo haalde het van zeven andere aanbieders.

Tegelijk heeft het voor een Algerijnse overheidsinstelling een enorm contract binnen voor de levering van zowat 20.000 voip-toestellen. Daar wordt de MX-One van Ericsson (nu Aastra) aangeboden. De volledige configuratie vindt plaats in de Belgische Damovo-zetel in Evere. “We hebben de voorbije drie maanden een aantal mooie successen geboekt. Ik ben dan ook erg optimistisch voor 2009,” vertelt managing director Andrew Povey van Damovo Benelux. De Belgische vestiging haalde in 2007 een omzet van ruim 28 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content