Waalse regering ziet NMBS niet zitten als Win-overnemer

De Waalse regering gaat niet in op het overnamebod dat Syntigo, het telecom- en informaticafiliaal van de NMBS, uitbracht op Win. Dat meldt de site van de krant L’Echo.

De Waalse regering gaat niet in op het overnamebod dat Syntigo, het telecom- en informaticafiliaal van de NMBS, uitbracht op Win. Dat meldt de site van de krant L’Echo.

Belgacom ging in 1998 in zee met het Waalse Gewest om een telecombedrijf Win uit te bouwen met het Waalse glasvezelnet als basis. Twee jaar later verwierf de telecomgroep de volle 100 procent van Win. Het glasvezelnet bleef eigendom van de Waalse overheid.

Belgacom wil Win nu van de hand doen. Er doken verschillende geïnteresseerde partijen op, waaronder de NMBS, KPN-BASE en het consortium rond Eric Mestdagh, Laurent Minguet (EVS, XDC) en Pierre Rion (IRIS, EVS). Volgens L’Echo zou ook de Waalse kabelgroep Tecteo interesse hebben voor het dossier.

De NMBS valt nu af, aldus de krant. De Waalse regering meent dat Syntigo over onvoldoende commerciële expertise beschikt die beantwoordt aan de Waalse ambitie voor telecomontwikkelingen in KMO’s, scholen, ziekenhuizen en administraties.

Overigens heeft Belgacom de samenstelling gewijzigd van de raad van bestuur van Win, meldt la Libre Belgique. Belgacom zou Michel Gillard hebben aangesteld als onafhankelijk bestuurder van Win. Hij moet Michel Theys vervangen. Die wenste geen verlenging van zijn mandaat en wilde dus niet de volgende voorzitter worden van Win.

Het zou Didier Bellens zijn, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, die Gillard het mandaat gaf met de opdracht samen met het Waals gewest een oplossing te vinden in de zoektocht naar een overnemer voor zijn filiaal.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content