Waalse stelplaatsen krijgen wifi

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Zowat 120 stelplaatsen van de Waalse TEC transportgroep krijgen een draadloos wifi-netwerk die de gegevens van de bussen automatisch uitlezen. Het gaat om een oplossing van Trapeze Networks, geïntegreerd door Tecteo-dochter Win. Het volledige project moet tegen eind dit jaar klaar zijn. In september al zou de eerste installatie moeten draaien. Het gaat om een contract van 1,6 miljoen euro. Het Trapeze-netwerk zal 300 access points bevatten die de gegevens moeten uitlezen van de zowat 2.500 boordcomputers van het wagenpark van de TEC-groep. Het gaat zowel om bussen, trammen als metro-toestellen.

Zowat 120 stelplaatsen van de Waalse TEC transportgroep krijgen een draadloos wifi-netwerk die de gegevens van de bussen automatisch uitlezen. Het gaat om een oplossing van Trapeze Networks, geïntegreerd door Tecteo-dochter Win.

Het volledige project moet tegen eind dit jaar klaar zijn. In september al zou de eerste installatie moeten draaien. Het gaat om een contract van 1,6 miljoen euro. Het Trapeze-netwerk zal 300 access points bevatten die de gegevens moeten uitlezen van de zowat 2.500 boordcomputers van het wagenpark van de TEC-groep. Het gaat zowel om bussen, trammen als metro-toestellen.

“Dankzij wifi zullen de camera- en beveiligingsdata, eventuele vertragingen en gegevens over het aantal passagiers snel verwerkt kunnen worde”, zegt Geoffroy Jennes, marketing manager bij Win. Win haalde het van ondermeer Siemens en Quentris.

Siemens scoorde eerder met een gelijkaardige oplossing wel bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Belgacom, de vroegere eigenaar van Win, werd niet weerhouden in het TEC-dossier, dat beheerd wordt door de Waalse overkoepelende organisatie SRWT.

Win heeft al wifi-oplossingen geïnstalleerd in alle Carrefour-winkels en in enkele ziekenhuizen zoals in Hornu-Frameries. Naast Trapeze worden ook de routers en switchen van Cisco geplaatst. Fabricom-GTI zorgt voor de bekabeling.

Win telt 73 medewerkers, zowat 3.000 bedrijfsklanten en stond vorig jaar voor een omzet van ruim 21 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content