Waalse watermaatschappij met Star-Apic in zee

De SWDE (Waalse watermaatschappij) heeft gekozen voor Elyx om haar GIS-oplossingen te vervangen en te uniformiseren. Daarbij wordt een koppeling gelegd naar het SAP erp-systeem, en naar documentenbeheer (voor het beheer van de interventies op het terrein). De centrale gegevensbank zal geraadpleegd kunnen worden via de portaalsite, en ook vanaf pda

De SWDE (Waalse watermaatschappij) heeft gekozen voor Elyx om haar GIS-oplossingen te vervangen en te uniformiseren. Daarbij wordt een koppeling gelegd naar het SAP erp-systeem, en naar documentenbeheer (voor het beheer van de interventies op het terrein). De centrale gegevensbank zal geraadpleegd kunnen worden via de portaalsite, en ook vanaf pda.

Elyx is de naam voor de nieuwe GIS-software (geografisch informatiesysteem) waar Star-Apic twee jaar aan gewerkt heeft. Het bedrijf biedt geïntegreerde cartografische beheersoplossingen en is ontstaan uit de fusie van de producten van Star Informatique en Apic, de afdeling van EADS die de Luikse firma had overgenomen in 2003.

Elyx is gebaseerd op een soa-architectuur, positioneert zich als een platform van interoperabiliteit. Deze ‘Hub GeoSpatial’ heeft de ambitie om de verschillende cartografische toepassingen en referentiesystemen te harmoniseren, die in de loop van de tijd zijn verworven door de technische diensten van de openbare of semiopenbare instanties die de grote meerderheid vormen van het klantenbestand van Star-Apic. Deze toepassingen en referentiesystemen beantwoorden aan specifieke formaten en normen waardoor ze vaak niet compatibel zijn, zodat moet overgegaan worden op uitwisselingen en conversies van bestanden.

Aan de huidige strategie als leverancier van businessoplossingen verandert er overigens niets. Star-Apic beheert onder meer water-, transport- en energiedistributienetwerken maar doet ook het geospatiaal beheer van haveninfrastructuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content