Waar koop ik de goedkoopste iPhone?

© Apple
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In België betaal je 699 euro voor een iPhone 5S, maar hoeveel kost de smartphone in de rest van de wereld? Bekijk het op deze interactieve wereldkaart.

Een interactieve kaart van Mobile Unlocked toont waar de iPhone het duurst is, en waar hij het goedkoopst is. Je kunt er ook op zien hoe duur het toestel is in vergelijking met de gemiddelde koopkracht van de inwoners.

In absolute cijfers is de iPhone 5S van 16 GB het goedkoopst in de VS (707 dollar of 518 euro) en het duurst in Jordanië (1.091 dollar of 799 euro). In ons land tel je voor hetzelfde model 699 euro neer.

Ook geeft Mobile Unlocked de verhouding weer tussen de prijs van de iPhone in een bepaald land en de koopkracht van een gemiddelde inwoner van dat land, afgeleid van het BNP per capita.

Wat dat betreft is de smartphone het goedkoopst in Qatar (0,76 procent van het BNP per inwoner) en het duurst in India (22,32 procent van het BNP per inwoner). België is een middenmoter: de prijs van 699 euro staat gelijk aan 2,52 procent van onze gemiddelde koopkracht.

Mobile Unlocked verzamelde deze cijfers bij de plaatselijke online Apple Stores en op de websites van de officiële partners. Er werd geen rekening gehouden met aanbiedingen van providers, die iPhones soms samen met een abonnement aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content