Waarde ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat richting 140 miljard dollar

Een illustratie van de Starship-raket waar SpaceX aan werkt. © SpaceX

De waardering van SpaceX bedraagt nu ongeveer 140 miljard dollar, omgerekend 133 miljard euro. Volgens persbureau Bloomberg praat het commerciële ruimtevaartbedrijf over een aandelenverkoop aan bestaande aandeelhouders waarbij de onderneming van Elon Musk voor dat bedrag wordt gewaardeerd.

In juli zou er nog een prijskaartje van 127 miljard dollar hebben gehangen aan Space Exploration Technologies Corp, zoals het bedrijf voluit wordt genoemd. Het is volgens de ingewijden niet zeker dat de aandelenverkoop doorgaat. SpaceX kon niet onmiddellijk commentaar geven tegen Bloomberg.

Ruimtevaarttoerisme

Het in het Californië gevestigde SpaceX, opgericht in 2002, is het duurste niet-beursgenoteerde bedrijf in de Verenigde Staten. De onderneming is actief met raketlanceringen voor commerciële partijen, maar ook voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en andere overheidsinstellingen. Zo vervoert SpaceX astronauten naar het internationale ruimtestation ISS. Ook houdt SpaceX zich bezig met ruimtevaarttoerisme en het lanceren van Starlink-satellieten, waarmee bijvoorbeeld afgelegen regio’s van internet kunnen worden voorzien.

SpaceX wordt geleid door Elon Musk, die ook aan het hoofd staat van onder meer autobouwer Tesla en Twitter. Zijn belang in SpaceX zou worden gewaardeerd op 47 miljard dollar.

Partner Content