Waarom de Apple Watch ‘minder slim wordt dan Apple had gehoopt’

© REUTERS
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple heeft enkele gezondheidsfeatures overboord moeten gooien en heeft daardoor even getwijfeld aan het nut van zijn in april te verschijnen smartwatch. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Toen Apple de smartwatch begon te ontwikkelen, had het bedrijf een gezondheidsmetend apparaat van het hoogste niveau voor ogen, dat onder meer de bloeddruk, de hartslag en het stressniveau van de gebruiker monitort.

Maar volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, die zijn oor te luister legde bij ‘mensen die vertrouwd zijn met de Apple Watch’, zijn deze functies uit het horloge geschrapt.

Sommige waren niet betrouwbaar genoeg, andere technisch te complex, nog andere zouden om ‘ongewild regulerend toezicht’ gevraagd kunnen hebben. De sensortechnologie voldeed ook niet ten volle aan Apple’s standaarden, aldus nog de krant.

Harige armen en droge huid

Bovendien werkten bepaalde sensoren – zoals die voor het meten van de geleidbaarheid van de huid – niet even goed bij mensen met bijvoorbeeld harige armen en een droge huid, en konden bepaalde resultaten variëren, afhankelijk van hoe strak de gebruiker de smartwatch droeg, zo wordt nog geschreven.

Wat is het nut?

Door het noodgedwongen van de hand doen van die functies, zouden de Apple-topmannen geworsteld hebben met het doel van de smartwatch te definiëren en met de vraag waarom een consument zo’n toestel zou willen.

Apple heeft niet gereageerd op de beweringen van The Wall Street Journal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content