Waarom de iPad Mini het begin van het einde kan zijn voor Apple

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Technologiesite Gizmodo lijst vijf redenen op waarom de kleine iPad geen goed alternatief is voor de grote.

Technologiesite Gizmodo lijst vijf redenen op waarom de kleine iPad geen goed alternatief is voor de grote.

1. Wie altijd al tevreden geweest is met een iPad, en die gebruikte als ‘bedcomputer’ en als tweede scherm tijdens het tv-kijken, zal niet gauw overschakelen op een iPad Mini, ook al is die kleiner en minder zwaar.

2. De iPad Mini heeft weliswaar een handzaam formaat van 7,9 inch, maar dat maakt het nog geen idealere reiscomputer. On the road is LTE-ondersteuning handig om snel je e-mails of nieuwsfeed te checken, maar dat heeft de kleine iPad niet.

3. Nieuwe producten worden geacht beter te zijn dan hun voorgangers, maar met de iPad Mini zet Apple eerder een stap achteruit. De schermresolutie kan niet opboksen tegen die van een grown-up iPad met Retina-display, en ook de camera en de processor zijn minder krachtig.

4. De iPad Mini lijkt in de eerste plaats gemaakt om aanwezig te zijn op de druk bevolkte markt van de kleinere tablets, en om marktaandeel af te kunnen snoepen van Google’s Nexus 7 en Amazon’s Kindle Fire. Dat staat in schril contrast met de werk- en denkwijze van het vroegere Apple, dat de concurrentie juist altijd een stapje voor wilde zijn.

5. Steve Jobs zou de iPad Mini nooit goedgekeurd hebben. Wat je er als fervente iPad-gebruiker ook mee doet, je krijgt het gevoel dat je eigenlijk een beter product had kunnen hebben. En de beste producten maken, dat is waar het Apple van Steve Jobs naar streefde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content