Waarom we niet te veel mogen verwachten van Apple’s smartwatch

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens de website MobiHealthNews wordt de vermeende iWatch van Apple geen op zichzelf staand, smartphone-achtig gadget, maar een iPhone-accessoire dat vooral als fitnessapparaa gebruikt dient te worden.

De iWatch van Apple, een slim polshorloge dat dit jaar nog op de markt verwacht wordt, zou “simpeler” worden dan gedacht. De smartwatch zou in de eerste plaats dienst gaan doen als een apparaatje waarmee je alle informatie omtrent je gezondheid kunt bijhouden.

Bovendien wordt het naar verluidt geen volwaardig smartphone-alternatief, maar louter een verlengstuk van de iPhone. Dat meldt de site MobiHealthNews, die onbekende bronnen met “gelimiteerde maar directe kennis” over Apple’s smartwatch citeert.

Dat het toestelletje fitnessfuncties gaat bevatten, blijkt ook uit een recent opengestelde vacature van Apple, waarin staat dat er specialisten op het gebied van fitness gezocht worden. Apple nam onlangs ook al Roy Raymann in dienst, een Nederlandse ‘slaapexpert’ die in het verleden onder meer slaaponderzoek verrichtte voor Philips.

De gezondheidsdata die de iWatch via eigen sensoren bijhoudt zouden gebundeld worden in Healthbook, een iOS-app waarin je gegevens over onder meer je bloeddruk en hartslag kunt opslaan.

Apple meent het wel serieus met de iWatch: volgens MobiHealthNews werken er momenteel 200 mensen aan het product. Vorig jaar ging het nog om 100 ontwerpers.

Geen enkele van bovenstaande beweringen werden door Apple bevestigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content