Wallonië etaleert zijn it-kunnen

Op 6 maart heeft in de Espace Géode van Charleroi Expo de derde editie plaats van Solutions Business, volgens de initiatiefnemers “het belangrijkste ict-event van Wallonië”.

Op 6 maart heeft in de Espace Géode van Charleroi Expo de derde editie plaats van Solutions Business, volgens de initiatiefnemers “het belangrijkste ict-event van Wallonië”.

Elke vergelijking met het reusachtige CeBIT dat op datzelfde moment in Hannover loopt, is uiteraard een lachertje. Solutions Business wil desondanks een duizendtal decision makers, kaderleden en managers uit Wallonië en Brussel bereiken om hen de nieuwste ontwikkelingen in ict-land voor te stellen.

De klemtoon ligt op kmo’s en microbedrijven die het economische weefsel van de regio vormen, en op de afstemming van vraag en aanbod. Solutions Business is meer dan een beurs (met weliswaar 1.000 m² aan stands). Het event voorziet ook 28 lezingen (1 plenaire conferentie over webstrategie en 27 workshops rond thema’s als veiligheid of e-business) en twee ontmoetingsruimten voor persoonlijke businessafspraken. Het is dus geen technologiebeurs maar veeleer een platform voor ontmoeting en uitwisseling. Of zo’n beurs relevant is, gezien het bestaande aanbod? Pierre Lelong, manager van Technofutur TIC: “Een kmo-bedrijfsleider heeft geen tijd om ver te reizen. En het Waals Gewest telt toch zowat 850 ict-bedrijven.”

De organisatoren hopen een duizendtal bezoekers aan te trekken, waaronder 600 decision makers of hun directe adviseurs. Zij krijgen demonstraties van een 35-tal partners (webtechnologieën, voip, ‘on demand’-toepassingen, rfid) en Cisco belooft zelfs een “Europese primeur” in digital signage. De workshops coveren thema’s als groene it, beveiliging, e-governance en e-commerce, mobiliteit en telecom, kennisbeheer, e-business en e-marketing. De beurs wil voorts een ontmoetingsplaats zijn voor de technologische gangmakers in Wallonië: organisaties zoals AWT, Agoria, Cluster ICT Infopole, Technofutur TIC, Digiport enz. zullen eveneens aanwezig zijn.

Info over [www.solutions-business.be]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content