Walter De Brouwer zet stap opzij bij Scanadu

Walter De Brouwer. © YT
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Walter De Brouwer, de Belgische ceo en oprichter van het in Silicon Valley gevestigde Scanadu, zet een stap opzij en geeft de fakkel door aan de tot voor kort operationeel directeur.

De naar de Verenigde Staten uitgeweken Aalstenaar Walter De Brouwer kondigt in een blogpost zelf aan dat hij vertrekt als ceo van Scanadu: de start-up die hij zelf oprichtte. De Brouwer zegt in het bericht dat hij de tijd rijp acht om de dagelijkse leiding door te geven aan Jaime Tenedorio en het bedrijf zo versneld naar een volgend hoofdstuk te loodsen. Twee jaar geleden kwam Tenedorio aan boord, waarbij hij als operationeel directeur vorig jaar ook de jongste kapitaalronde van 35 miljoen dollar mee aanstuurde. De Brouwer blijft wel zetelen in de raad van bestuur van Scanadu. Aan De Tijd bevestigde Sam De Brouwer, die aan de zijde van haar man Scanadu oprichtte, dat zij en haar echtgenoot het bedrijf hebben verlaten, maar gaf geen extra informatie.

Scanadu werkt aan een soort tricorder zoals we die kennen uit Star Trek: een klein, schijfvormig gadget dat je medische waarden controleert zoals je temperatuur, hartslag of bloeddruk. Het volstaat om de ‘Scout’ enkele seconden tegen je slaap te houden om de waarden uit te lezen. Scanadu is gevestigd in Mountain View (Californië).

Walter De Brouwer stampte in een vorig leven nog de Belgische internetprovider Ping uit de grond en richtte de vacaturesite Jobscape op. Toen zijn zoon in 2005 maanden in het ziekenhuis moest doorbrengen, kwam hij op het idee voor zijn slimme medische apparaatjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content