Wandelend doorheen Capgemini

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Woensdag was Capgemini-dag voor de TechTour 2011, maar het werd het bedrijf niet meteen makkelijk gemaakt.

Woensdag was Capgemini-dag voor de TechTour 2011, maar het werd het bedrijf niet meteen makkelijk gemaakt.

Het verkeer in Kolkata deed zijn uiterste best om zich in een zo ingewikkeld mogelijk kluwen te weven, waar onze ‘Executive’ mini-autocar als een vlieg in een web vastzat. Dat bood volop kansen om het ondanks alles toch ontembare handelaarsbloed van Kolkata langs de kant van de weg te aanschouwen. Maar evengoed hoe heel wat toch met de Franse, of beter Indische slag wordt aangepakt, zoals de stroom- en telecomkabels die zich in uiterst dichte bundels en kabelrollen doorheen de stad slingeren van paal tot eender welke paal. De weg naar Capgemini voerde uiteindelijk langs nieuwbouwprojecten, die nog een ‘boom’ in de groei van de ‘middle class’ en de IT-industrie voorspellen!

Ook Capgemini breidt in zijn huidige gebouw in Kolkata nog steeds uit. Of moeten we zeggen, de twee Capgemini’s. Immers, onder dezelfde vlag tref je zowel kennis van technologie en (eigen) toepassingen aan, als experten voor het verzorgen van bedrijfsprocessen voor klanten. Intrigerend was daarbij ook de aanpak van het bezoek door Capgemini. Die kon immers nog het best worden omschreven als “show & tell”. Na korte presentaties werd immers telkens overgegaan tot een uitgebreide rondgang doorheen het gebouw, bij de werknemers die zelf de services leveren. Werknemers die graag en vlot de bezoekers te woord stonden, ongeacht de vragen. Het bezoek omvatte ook een passage bij het team dat voor Capgemini Belux ‘marketing & communication’ ondersteunende diensten levert, wat meteen ook aantoont hoe het bedrijf de breedte en diepte van zijn dienstenpakket nog uitbouwt.

Na het bezoek was het dan weer hotelwaarts, met nog even passeren langs de grote parken van Kolkata – erfenissen van het Engelse rijk, en dus evengoed nog bevolkt door cricketspelers en tutti quanti. Cricket-spelers die allicht zoals de rest van India nog diep euforisch zijn na het behalen van de wereldcup cricket, voor het eerst sinds 28 jaar.

Indisch was ook weer het toprestaurant waar we die avond door Capgemini werden vergast op een brede selectie van lokale specialiteiten (inclusief natuurlijk wat Kingfisher). Laten we eerlijk zijn en eens te meer toegeven dat de deelname aan de TechTour zo zijn leuke (/lekkere) kanten heeft.

Donderdag ronden we het verblijf nog even af met een rondrit door Kolkata, en dan is het weer huiswaarts. Mmmm, mocht het daar nog maar een beetje zo warm zijn als hier?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content