Wat je krijgt als je met 8 verschillende iPhone-modellen dezelfde foto maakt

© Lisa Bettany

Lisa Bettany, een populaire fotografe en maker van de app Camera+, heeft met acht verschillende iPhone-modellen (alle generaties behalve de iPhone 5C) dezelfde foto’s genomen, om te laten zien in welke mate de iPhone-camerahardware geëvolueerd is van zeven jaar geleden tot nu.

Bettany maakte zowel macrofoto’s en portretfoto’s als beelden bij daglicht, tegenlicht, weinig licht en zonsondergang.

Eén van de vaststellingen die Bettany deed, is dat de iPhone 6 beter om kan met weinig licht dan het vorige model, de iPhone 5S.

Maar bij het maken van portretten met de nieuwste iPhone stootte ze op ‘lichtelijk gepixelde’ foto’s, en ook de zonsondergangfoto’s waren ‘veel vlakker’ dan gelijkaardige beelden die met oudere iPhones gemaakt zijn.

De camera van 8 megapixels in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is nagenoeg identiek, aldus nog Bettany. Behalve dan dat de 6 Plus – zoals bekend – uitgerust is met een optische beeldstabilisatie, die ontworpen is om beweging van de handen te compenseren. Daardoor is de iPhone 6 Plus volgens Bettany beter geschikt om foto’s te nemen van niet-bewegende objecten en om stabiele video’s te schieten.

Bekijk hier alle verschillende iPhone-beelden van Lisa Bettany.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content