Wat kondigt Microsoft vandaag aan?

© web

Microsoft zal morgen vermoedelijk een Surface Pro 4, nieuwe Lumia telefoons en wearable aankondigen.

Morgen is er in New York een evenement van Microsoft waar het weer de nodige producten aankondigt. Normaal gezien niet erg opzienbarend, maar morgen kan het bedrijf wel eens flink uitpakken. Sinds de komst van Windows 10 is het te verwachten dat het besturingssysteem écht goed gaat functioneren op de verschillende apparaten.

Wat we dan kunnen verwachten?

Lumia 950/XL

Verschillende lekken hebben de nieuwe Microsoft telefoons laten zien: de Lumia 950 (5.2 inch) en 950 XL (5.7 inch). Het is de eerste grote lancering namens Microsoft van Windows 10 toestellen. De toestellen zouden geen vingerafdrukscanner, maar een irisscanner krijgen, waardoor het mogelijk wordt met het gezicht in te loggen. Het grotere model zou ook een aparte pen krijgen, om het apparaat mee te besturen.

De Lumia 950 (Talkman) zou een Snapdragon 808 chip krijgen, met 3 GB RAM en 32GB opslag plus een microSD slot. Achterop de telefoon zit een 20 megapixel camera en aan de voorkant een 5 megapixel groothoek. Het toestel is voorzien van een usb-type-c aansluiting.

De Lumia 950 XL (Cityman) krijgt een Snapdragon 810 chip, met ook 3GB RAM en 32GB opslag plus een microSD slot. De camera’s zijn ook hetzelfde en ook dit toestel krijgt een usb-type-c aansluiting.

Het nieuwe Windows 10 Mobile moet de toestellen geschikt maken om ook als pc te werken via de Continuum-eigenschappen van het besturingssysteem in combinatie met een Continuum-dock waar een toetsenbord, muis en beeldscherm aan kunnen worden gekoppeld. De toestellen kunnen met behulp van gezichtsherkenning worden ontgrendeld via de Hello-functie van Windows 10.

Surface Pro 4

Hoewel bekend is dat Microsoft een nieuwe Surface in voorbereiding heeft is er verder nog niet veel meer gelekt dan dat de Surface Pro 4 een groter beeldscherm krijgt maar een kleinere omlijsting, zodat de buitenmaten van het het apparaat niet veel toenemen. Het zou om een beeldscherm gaan met een zeer hoge resolutie van 4K of wellicht zelf 5K. De Surface Pro 4 is daarbij zeer waarschijnlijk lichter en dunner dan zijn voorganger.

Verder is het toetsenbord verbeterd en is de lus die bedoeld was voor het meenemen van de stylus vervangen door een betere opbergplek. Microsoft zou ook de Surface Pen zelf hebben verbeterd wat betreft precisie en drukgevoeligheid.

Microsoft Band 2

De nieuwe fitnesstracker van Microsoft is een hele vooruitgang ten opzichte van de eerste versie. Met een gebogen display dat vloeiend overgaat in het polsbandje is het draagcomfort vermoedelijk veel prettiger. Geruchten gaan dat de Band 2 niet alleen stappen kan tellen maar ook apart traptreden kan tellen, naast andere nieuwe functies.

Bron: Automatiseringgids/WK

Partner Content