Wat mogen we verwachten op CeBIT?

. © .

Een van de grootste technologiebeurzen van Europa opent binnen anderhalve week weer haar deuren. Een vooruitblik op wat je in Hannover mag verwachten.

CeBIT loopt van 14 tot 18 maart in Hannover. De beurs wordt al sinds 1970 georganiseerd en trekt steeds honderdduizenden bezoekers. Hoewel het sinds de opkomst van het Mobile World Congress niet langer de grootste techbeurs van Europa is, blijft het evenement belangrijk voor technologiebedrijven in Duitsland en zijn buurlanden.

De focus ligt dit jaar onder meer de digitale transformatiegolf. Maar ook IoT, big data & cloud, e-commerce, m-commerce en datasecurity komen aan bod.

CeBIT partnert onder meer met Salesforce voor het event. Het gastland, een land dat elk jaar een prominente plaats krijgt op de beurs, is Zwitserland. Zo zijn er meer dan zeventig Zwitserse startups, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen aanwezig.

Naar goede gewoonte passeren ook enkele politici de revue. Onder meer Zwitsers president Johann Schneider-Ammann, Eurocommissaris Günther H. Oettingher en Duits vicebondskanselier Sigmar Gabriel komen er speechen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content