Wat we mogen verwachten van Googles ontwikkelaarsconferentie

© REUTERS

Googles jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie staat weer voor de deur. Dit zijn de belangrijkste thema’s die (wellicht) de revue zullen passeren.

Google besteedt tijdens I/O 2015 veel aandacht aan de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. De codenaam daarvan is Android M. In de wandelgangen wordt ook van Macademia Nut Cookie gesproken.

In de nieuwe Android is veel aandacht voor spraakbesturing, zoals blijkt uit een van de sessies tijdens de conferentie. Volgens de geruchten wordt ook biometrische identificatie zoals vingerafdrukscanners een belangrijke onderdeel van ‘M’.

Android Wear

Ook ondergaat Android Wear een belangrijke vernieuwingsslag. In al het mediageweld rond Apple dreigt Android Wear wat in de vergetelheid te belanden. Een van de aanpassingen waarover wordt gesproken, is dat iPhone-gebruikers contact kunnen maken met Android Wear-gestuurde gadgets.

Internet of Things

Google introduceert naar verwachting ook Brillo, een nieuw besturingssysteem dat bedoeld is voor Internet of Things (IoT)-apparatuur. Het zou kunnen zijn dat Google er voor kiest Brillo te integreren in de Android-familie.

Naar verwachting komt de zoekgigant ook met uitleg over een nieuwe versie van Material Design die zijn beslag krijgt in Android M.

Android Pay

Ontwikkelaars krijgen verder toegang tot een API voor een betaalmethode, Android Pay. Google kondigde de komst van deze faciliteit al aan op het Mobile World Congress. Daarnaast komt er ook een API voor Google Now waarbij ontwikkelaars in apps gebruik kunnen maken van de technologie van de slimme digitale assistente. Deze API werd ook al eerder aangekondigd, namelijk op de SXSW-conferentie.

Android for Work

Android M krijgt daarnaast een verdere integratie van Android for Work, het programma dat zakelijke gebruikers van het Android-platform onder meer aanvullende beveiliging, uitgebreider beheervoorzieningen moet bieden.

Google Photos

Ten slotte gaat Google naar verwachting verder in op Google Photos, een nieuwe fotoalbumdienst van Google+. Android Police wist al screenshots te bemachtigen van die nieuwe dienstverlening.

Google I/O 2015 gaat door van 28 tot 29 mei 2015.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content