Wat zegt de kleur van uw smartphone over uw persoonlijkheid?

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Uw keuze van smartphonekleur zegt iets over uw karakter en persoonlijkheid’, meent Amerikaans psychologe Donna Dawson, die zich verdiepte in de vijf beschikbare kleuren van de Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy S6 Edge is beschikbaar in vier kleuren: goud (Gold Platinum), blauw (Blue Topaz), wit (White Pearl) en zwart (Black Sapphire). De Galaxy S6 Edge is er ook in het groen (Green Emerald) in plaats van blauw.

Wat zegt de kleur van telefoon die u verkiest over uw persoonlijkheid? Dat is wat psychologe Donna Dawson uitzocht. Zij is gespecialiseerd in persoonlijkheid en gedrag en onderzoekt aan de hand van uiteenlopende onderwerpen hoe de levensstijl en de keuzes van een mens zijn of haar persoonlijkheid beïnvloeden en bepalen.

Gold Platinum (*)

Wat zegt de kleur van uw smartphone over uw persoonlijkheid?

Dawson: “Mensen die voor goud kiezen, zijn doorgaans levensgenieters die gesteld zijn op luxe. Ze zijn niet bang om af en toe eens flink uit de band te springen en gaan niet gauw een uitdaging uit de weg. Het zijn ook vaak sociale personen, die graag in gezelschap vertoeven en genereus zijn tegenover vrienden en familie. Goud is een uitgesproken warme kleur, die dicht aanleunt bij geel, dat op zijn beurt voor optimisme en idealisme staat. Goud staat symbool voor succes en welvaart, vanwege de economische waarde, maar ook omwille van het licht en de warmte waarmee het metaal wordt geassocieerd. Twee elementen die essentieel zijn om gezond door het leven te gaan.”

Blue Topaz

Dawson: “Zit er een Blue Topaz S6 in je broekzak of handtas, dan is de kans groot dat je veel zelfvertrouwen hebt, maar ook kieskeurig, veeleisend, gevoelig en intuïtief bent. Het type persoon dat baat heeft bij een flinke knuffel en zich graag veilig en geborgen voelt.”

White Pearl

Wat zegt de kleur van uw smartphone over uw persoonlijkheid?

Dawson: “Gebruikers die voor wit gaan, hechten vaak veel belang aan hun status. Waar wit vroeger symbool stond voor onschuld, zegt het vandaag dat je er warmpjes in zit. Je kan het je immers veroorloven je witte kledingstuk, je witte auto of meubel schoon te houden. Mensen die van wit houden, zijn extraverte types. Wit is eigenlijk een verzameling van kleuren. Het is een tint die staat voor wijsheid, eerlijkheid en reinheid, maar ook voor lef, openheid en zelfs overmoed.”

Black Sapphire

Dawson: “Technisch gezien is zwart geen kleur, maar de vertegenwoordiging van de afwezigheid van kleur. In zwart zit, net zoals in wit trouwens, een zekere dualiteit. Het kan symbool staan voor het begin en het einde van iets. Geschiedkundig en cultureel wordt zwart geassocieerd met agressie, en het is vaak de kleurkeuze van de rebel, de outsider geweest. Personen die vandaag graag naar zwart grijpen, onderstrepen graag hun individualisme. Ze hebben vaak iets mysterieus, en stralen macht en seksualiteit uit.”

Wat zegt de kleur van uw smartphone over uw persoonlijkheid?

Green Emerald

Dawson: “Grijp je instinctief naar groen, dan ben je wellicht loyaal, evenwichtig, eerlijk, welwillend en begaan met anderen. ‘Groene’ meiden en jongens zijn hardwerkende, brave burgers met een hoog moreel besef en een drang naar eenvoud en puurheid. Groen symboliseert bovendien nieuw leven en een frisse start. Het is een kleur die kalmeert, wat verklaart waarom veel mensen er na een stressvolle periode naar hunkeren te onthaasten in de natuur.”

(*) Belgische consumenten ‘vallen als een blok voor de gouden editie’, aldus Samsung. Meer dan een op vijf kiest resoluut voor dit model.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content