We zijn minder verslaafd aan onze smartphone dan we denken

. © Samsung Techonomic Index
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op een typische dag grijpen wij, Belgen, zo’n 50 minuten naar oze smartphone. Dat lijkt misschien veel, maar is van alle Europese landen het minste.

Bent u verslaafd aan uw smartphone? Als u dit artikel leest op uw mobieltje, is de kans groot. Toch zijn Belgen minder verknocht aan hun smartphone dan andere Europeanen. Dat moet althans blijken uit de Techonomic Index, een consumentenstudie die Blue Rubicon onder 18.000 Europeanen uitvoerde in opdracht van Samsung.

De Belgen spenderen van alle Europese landen het minste tijd op hun mobiel toestel: 50 minuten op een typische dag, oftewel een minuutje minder dan Finland. Buurlanden als Nederland (66), Duitsland (70) scoren merkelijk joger. Landen zoals Roemenië en Spanje staan bovenaan in de lijst met 109 en 104 minuten. Belgen blijken ook heel wat minder op sociale media zitten dan andere Europeanen. Zo’n 65 procent van de Belgen gebruikt sociale media. Enkel Duitsers en Finnen (respectievelijk 58 en 60 procent) gebruiken nog minder de sociale media dan de Belgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content