Webbureau ONE Agency is failliet

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Gentse webbureau ONE Agency is door de Rechtbank van Koophandel failliet verklaard.

Het Gentse webbureau ONE Agency is door de Rechtbank van Koophandel failliet verklaard. ONE Agency is gespecialiseerd in e-marketing en online communicatieoplossingen.

Het e-marketingbedrijf doet voornamelijk beroep op het open source pakket Drupal en geldt als een van de belangrijkste Drupal-integratoren in ons land. Belangrijke klanten zijn kledingketen Zeb, Standaard Boekhandel, Combell, Komatsu, Cassis en Kanakna. Nog niet zo lang geleden lanceerde ONE Agency ook de nieuwe website en mobiele site van Studio Brussel. Het bedrijf werkte daarnaast heel wat Facebook-campagnes uit, onder meer voor Neuhaus en ZEB.

Belangrijke investeerders in ONE Agency zijn Arkafund en mediabedrijf Corelio, waarvoor ONE Agency onder meer een minisite met het online jaarverslag creëerde. Een van de mede-oprichters is Jo Caudron, die in 2009 het bedrijf verliet en zijn eigen consultancybureau Dear Media oprichtte.

Hoe het nu verder moet is nog onduidelijk. Mogelijk is een voortzetting van de activiteiten – een doorstart dus – aan de orde, maar zeker is dat volgens onze bronnen nog niet. ONE Agency telt een 20-tal werknemers. Huidig ceo Sven Bally was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content