WebDiv stagneert

De groei in online inschrijvingen van voertuigen lijkt sinds begin dit jaar gestagneerd te zijn op 50 procent.

De groei in online inschrijvingen van voertuigen lijkt sinds begin dit jaar gestagneerd te zijn op 50 procent.

Dat blijkt uit cijfers van de FOD Mobiliteit & Vervoer die Data News kon inkijken. Die inschrijvingen doen verzekeringsmaatschappijen, makelaars en leasingbedrijven via de online applicatie WebDiv.

Rond deze tijd vorig jaar juichte de FOD Mobiliteit & Vervoer dat bijna de helft van de inschrijvingen van voertuigen via WebDiv liep. Sinds begin dit jaar haalde de applicatie inderdaad de kaap van de 50 procent, maar tot dusver bleef het daar ook bij. Is het plafond bereikt? “Wij hebben die groeivertraging ook vastgesteld”, vertelt Thomas Despiegelaere, woordvoerder van de FOD Mobiliteit & Vervoer. “Een verklaring aanwijzen is uiteraard heel moeilijk, maar we zijn waarschijnlijk aan een tijdelijke saturatie gekomen.”

Volgens Despiegelaere zijn al bijna alle grote verzekeringsmaatschappijen op de WebDiv-kar gesprongen. “Maar er blijven nog steeds onafhankelijke makelaars over die niet van het systeem wensen gebruik te maken of klanten die liever persoonlijk hun nummerplaat afhalen aan het loket. Dat ondanks de snelheid waarmee de levering gebeurt. Daarnaast kunnen nog niet alle handelingen via internet gebeuren.” Aan beide elementen wordt gewerkt, aldus nog Despiegelaere. Op doelstellingen wil hij zich in elk geval niet laten vastpinnen. “De factoren voor uitbreiding voor de toekomst zijn zo divers dat wij daar op dit moment geen cijfer op geplakt hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content