WebOS op alle HP-pc’s

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alle HP-pc’s krijgen vanaf volgend jaar het besturingssysteem WebOS voorgeïnstalleerd.

Alle HP-pc’s krijgen vanaf volgend jaar het besturingssysteem WebOS voorgeïnstalleerd.

Dat heeft HP-ceo Leo Apotheker gezegd in een interview met het Amerikaanse magazine BusinessWeek. HP had daarover eerder al een ballonnetje opgelaten, maar een concrete timing of een werkwijze was daarvoor nooit gegeven.

Aangezien HP de pc-markt nog steeds leidt, krijgt de software zo in één klap een gigantische voetafdruk. Volgens Apotheker is het precies de bedoeling een groot bereik te creëren voor het besturingssysteem, zodat ontwikkelaars sneller de neiging zullen hebben om apps te ontwikkelen voor het OS. En het zijn de apps die het geld binnenbrengen, zo zal Apple beamen.

Microsoft, de grote partner van HP, zal overigens niet zomaar gedumpt worden. WebOS zal naast Windows op de pc’s van HP worden geïnstalleerd, zodat de gebruiker zelf kan kiezen met welk besturingssysteem hij start.

Op 14 maart spreekt Apotheker trouwens over de toekomst van HP. In BusinessWeek was hij alvast kritisch: “HP heeft zijn ziel verloren”, klonk het daar. Software wordt in de toekomst waarschijnlijk de nieuwe focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content