Website DNS.be opnieuw gehackt

© iStock
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De website van DNS Belgium, de organisatie die verantwoordelijk is voor het registreren van .be-domeinnamen, is afgelopen zaterdagnacht opnieuw aangevallen door hackers.

De website van DNS Belgium, de organisatie die verantwoordelijk is voor het registreren van .be-domeinnamen, is afgelopen zaterdagnacht opnieuw aangevallen door hackers. Voor zover momenteel kan worden nagegaan bleven de gevolgen beperkt tot een zogenaamde ‘defacement’. De hacker is er met andere woorden in geslaagd om de tekst op de homepage te vervangen door eigen boodschappen. Technici van DNS Belgium zijn nog steeds in de weer met de getroffen server, maar het lijkt volgens de organisatie zo goed als uitgesloten dat de hacker toegang had tot gevoelige of strategisch belangrijke informatie.

Voor deze aanval werd gebruik gemaakt van een beveiligingslek in het content managementsysteem. “Minder dan een uur na de ontdekking van de hack hebben we de website in zijn de oorspronkelijke staat hersteld en ervoor gezorgd dat de fout in de code niet meer kon worden gebruikt om de site aan te vallen,” reageert algemeen directeur Philip Du Bois van DNS.be.

“Na onderzoek bleek er echter nog malware aanwezig op onze servers, waardoor we genoodzaakt waren om onze websites volledig offline te halen om nadien het CMS opnieuw te installeren. In de komende dagen zullen we samen met de fabrikant de laatste nieuwe versie van ons CMS testen en installeren. Verder nemen we ook nieuwe veiligheidsmaatregelen om ons beter te wapenen tegen eventuele nieuwe inbraakpogingen.”

Enkele weken geleden werd de website van DNS.be al eens beklad na een geslaagde hackpoging. Vrijwel gelijktijdig met die hack werd ook de Nederlandse domeinbeheerder SIDN getroffen door een gelijkaardige aanval.

In tegenstelling tot de hacks bij DNS.be ging het daar wel om een ernstige aanval. Er werd niet enkel malware geïnstalleerd, maar er werden ook logingegevens van abonnees gestolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content