Website L’Avenir krijgt drie cyberaanvallen te slikken

© Belga Image

De website van de krant L’Avenir moest dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag tot drie keer toe een cyberaanval ondergaan. De aanval werd opgeëist door de hacker die ook de sites van Rossel en IPM lamlegde, meldt de uitgever van de krant. Woensdagochtend is de krantensite weer bereikbaar.

L’Avenir werd dinsdag kort na 20 uur een eerste keer aangevallen, maar net voor middernacht zou er nog een tweede aanval volgen, en een half uur na middernacht een derde. Elke keer was de site weer beschikbaar na een twintigtal minuten.

De hacker slaagde erin de site te blokkeren door ‘miljoenen verzoeken’ te sturen. Bij elke onderbreking is hij vervolgens zelf na enkele ogenblikken gestopt met het overbelasten van de site.

‘Enkel de site werd geblokkeerd’, aldus nog de mededeling. ‘De redactie heeft dus kunnen verder werken met andere informaticatoepassingen.’

Volgens de krant werd de aanval meteen opgeëist door iemand die zei ook achter de recente aanvallen op Rossel en IPM te zitten. Zijn doel zou zijn ‘aan te tonen dat de sites niet beveiligd zijn’.

Woensdagochtend is de krantensite weer gewoon bereikbaar. De redactie van L’Avenir heeft contact opgenomen met de politie.

(Belga/MI)

Partner Content