Website Net Brussel gehackt

. © iStock

De website van afvaldienst Net Brussel is tijdelijk van het internet gehaald na herhaaldelijke cyberaanvallen. Dat zegt Brusselnieuws en wordt bevestigd op het kabinet van Brussels staatssecretaris voor Openbare Netheid Fadila Laanan (PS).

Donderdag of vrijdag komt een voorlopige website met de belangrijkste info voor de burgers online.

Het agentschap Net Brussel zorgt voor de openbare netheid en het afvalbeheer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op de site staat onder meer een afvalophalingskalender en informatie over de containerparken. Maar sinds enkele dagen nemen hackers de site onder vuur.

“Een gespecialiseerd agentschap heeft ons aanbevolen de site meteen offline te halen. We werken aan een tijdelijke site met alle relevante info voor de burgers die donderdag of vrijdag online moet staan”, zegt Noémie Roger van het kabinet-Laanan.

Volgens het kabinet was het communicatiebureau dat de website creëerde ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Een gebrek aan updates en bescherming zou de site blootgesteld hebben aan de aanvallen.

Net Brussel heeft klacht ingediend en de cybereenheid van de politie onderzoekt de zaak. Het agentschap werkt bovendien aan een volledig nieuwe website, die in november klaar moet zijn.

(Belga/FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content