Website van het Landbouwkrediet gehackt

De site voor internetbankieren van het Landbouwkrediet is het slachtoffer geworden van webpiraten.

De site voor internetbankieren van het Landbouwkrediet is het slachtoffer geworden van webpiraten.

De schade is “uiterst miniem” gebleven, zo meldt het Landbouwkrediet in een persbericht. Woensdagmorgen waren er vier meldingen van klanten die hetslachtoffer zijn geworden van frauduleuze praktijken.

Rond 9.30 uur stelde het Landbouwkrediet vast dat een hacker de homepage van de “Crelan Online” internet banking website had aangepast, aldus de bank. Er werd een extra veld aangebracht om zo persoonlijke gegevens van klanten trachten te bemachtigen. Tot dusver zijn er slechts vier meldingen geweest van klanten die schade hebben geleden.

“De computer crime unit van de federale politie (eCops) werd op de hoogte gebracht en werkt samen met de bank om de schuldige te vinden. Voorlopig kunnen de klanten via het net hun rekeningen niet meer raadplegen. Wie dringende overschrijvingen moet laten uitvoeren, wendt zich het best tot het Landbouwkredietagentschap in de buurt”, aldus Luc Versele, CEO van het Landbouwkrediet.

Het Landbouwkrediet is al de tweede Belgische bank die geviseerd wordtdoor hackers. Vorig weekend werden klanten van de Dexia bank het slachtoffer van fraude voor verschillende duizenden euro’s.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content