Website Waalse regering gehackt

Een groep hackers die zichzelf “MOH Mouvement Offensive Hacker Underground” noemt, …

Een groep hackers die zichzelf “MOH Mouvement Offensive Hacker Underground” noemt, heeft het voorbije weekend een website van de Waalse regering gehackt.

Dat meldden de kranten van Sudpresse op hun websites. Volgens het kabinet van minister-president Rudy Demotte gaat het slechts om een website in opbouw die momenteel enkel de officiële persberichten publiceert. De interne websites met vertrouwelijke info bleven volgens het kabinet buiten schot.

Het achtergelaten bericht van de hackers verwerpt – in schabouwelijk Frans – het gebrek aan technologische kennis van de “regering” en het feit ze zich weinig zorgen maakt over vertrouwelijke gegevens. In de ogen van de internetpiraten heeft “de regering” ook te weinig oog voor de “miserie van het volk” en is het “schandalig” dat een nieuwe (federale) regering uitblijft.

De informatici van de regering waren gisteravond volop bezig het lek te dichten waarlangs de hackers konden binnenbreken. Parallel zochten de informatici trouwens ook naar elementen die kunnen leiden tot de opsporing van de virtuele inbrekers. Alle bruikbare gegevens zullen aan de Computer Crime Unit van de federale politie overgemaakt worden, luidt het nog.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content