Websites Angela Merkel en Bundestag platgelegd: Pro-Russische Oekraïners eisen aanval op

Angela Merkel © Reuters

De websites van Angela Merkel, de Bundestag en de kanselarij zijn woensdagmiddag platgelegd. Een pro-Russisch Oekraïens hackerscollectief heeft de aanval opgeëist, maar Merkels woordvoerder kon dit niet bevestigen.

Verschillende officiële sites van de Duitse overheid – die van bondskanselier Angela Merkel, de Bundestag en de kanselarij – zijn woensdagmiddag lamgelegd. Dat zei een woordvoerder van Merkel, die sprak van ‘een zware aanval op het datacentrum vanuit het buitenland’.

Een pro-Russisch Oekraïens hackerscollectief heeft de verantwoordelijkheid hiervoor opgeëist. Merkels woordvoerder kon niet bevestigen dat de aanval uit Oekraïne komt.

Op hun site hebben de hackers van Cyber-Berkut gemeld dat ze ‘de websites van de Duitse bondskanselier en de Bundestag hebben geblokkeerd’.

Merkel ontvangt donderdag de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek. ‘Premier Jatsenjoek hoopt leningen van verschillende miljoenen los te krijgen van de EU en het IMF’, schrijft Cyber-Berkut. ‘Jatsenjoek heeft het geld nodig om het conflict verder uit te breiden, en niet om de vernielde infrastructuur herop te bouwen.’

De hackers roepen de Duitse bevolking en regering op te stoppen met de ‘financiële en politieke steun aan het criminele regime van Kiev.’ (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content