Websites Ryan Air en Connections minst beschikbaar

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De websites van Ryan Air en van Connections kampen met beschikbaarheidproblemen. Dat blijkt uit een benchmarking van twaalf sites uit de reis- en luchtvaartsector. De sites van Neckermann, Connections en Easyjet scoren dan weer slecht in responsetijd. Voor de benchmarking nam Compuware 12 populaire websites uit de reis- en luchtvaartsector onder de loep. Elk uur werden 20 pc’s van eindgebruikers gemeten, en dat 24 uur per dag, gedurende 13 dagen. De site die het slechtst presteerde in de benchmarking, is die van Connections.

De websites van Ryan Air en van Connections kampen met beschikbaarheidproblemen. Dat blijkt uit een benchmarking van twaalf sites uit de reis- en luchtvaartsector. De sites van Neckermann, Connections en Easyjet scoren dan weer slecht in responsetijd.

Voor de benchmarking nam Compuware 12 populaire websites uit de reis- en luchtvaartsector onder de loep. Elk uur werden 20 pc’s van eindgebruikers gemeten, en dat 24 uur per dag, gedurende 13 dagen. De site die het slechtst presteerde in de benchmarking, is die van Connections. Niet alleen is een beschikbaarheid van 89,69 procent een dramatisch laag cijfer, met een responsetijd van bijna 10 seconden is de populaire webstek ook tergend traag. Maar eerlijk is eerlijk: EasyJet scoort op dat vlak met bijna 12 seconden nog een stuk slechter. De beste leerling van de klas is Air France. Met een beschikbaarheid van 99,88 procent en een responsetijd van 1,8 seconden laat de Franse luchtvaartmaatschappij de anderen ver achter zich.

“Neckerman, Easyjet en Connections moeten zich dringend bezinnen over hun website”, zegt Geert Speltincx van Compuware, “want als consumenten langer dan 8 seconden moeten wachten voor een pagina gedownload is, bestaat het gevaar dat ze al weg zijn.” Speltincx nuanceert wel dat, wanneer je bij de eindgebruiker gaat meten, diezelfde persoon misschien ook andere dingen op zijn computer aan het doen is, wat de resultaten kan beïnvloeden. “Maar de tendens is toch duidelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content