Websites Vaticaan voor de tweede keer gehackt in zes dagen

De officiële website van het Vaticaan (www.vatican.va) en van verscheidene andere diensten van het Vaticaan zijn voor de tweede keer in minder dan een week het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt het katholieke persagentschap Apic.

De officiële website van het Vaticaan (www.vatican.va ) en van verscheidene andere diensten van het Vaticaan zijn voor de tweede keer in minder dan een week het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt het katholieke persagentschap Apic.

De aanval is opgeëist door hackers van de groep ‘Anonymous’ die daarmee “de corruptie in de katholieke Kerk en haar talrijke fouten in het verleden wil aanklagen”. De hackers stellen dat ze nu in het informaticasysteem van Radio Vaticaan zijn geraakt, maar dat blijkt zonder gevolgen te zijn.

Meerdere internetsites van het Vaticaan – waaronder deze van de Osservatore Romano, de huiskrant van het Vaticaan, waren maandagnamiddag tijdelijk ontoegankelijk. De eerste massale aanval op de officiële website van de Heilige Stoel, die van woensdag 7 maart dateert, heeft zo’n twaalf uur geduurd.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content