Webwinkel van OnePlus mogelijk getroffen door hackers

De OnePlus 3T © OnePlus
Sebastien Marien Stagiair Data News

De webwinkel van smartphonemaker OnePlus is mogelijk getroffen door aanvallen van hackers. Het Chinese cyberbeveiligingsbedrijf Fidus stelde alvast een beveiligingslek vast, nadat gebruikers berichtten over onbekende transacties die via hun bankrekening werden doorgevoerd.

Hackers zijn er mogelijk in geslaagd om misbruik te maken van een beveiligingslek in het betalingsgedeelte van de webwinkel van OnePlus, zo meldt het beveiligingsbedrijf Fidus in een mededeling op haar blog. De bal ging aan het rollen toen verschillende gebruikers op de sociale nieuwssite Reddit lieten weten dat er verdachte transacties via hun bankrekening werden doorgevoerd.

‘Hoogste dringendheid’

Volgens Fidus kunnen kwaadwilligen mogelijk de betaalgegevens van klanten onderscheppen, van zodra die hun bankgegevens invoeren tot het moment waarop ze de ‘submit-knop’ aanklikken. OnePlus onderzoekt de zaak nu zelf, en heeft voorlopig gereageerd in een blogpost:

“Bij OnePlus hechten we erg veel belang aan de vertrouwelijkheid van informatie. Afgelopen weekend berichtten enkele gebruikers over onbekende transacties die via hun rekening werden uitgevoerd. Het ging daarbij om betalingen via de website oneplus.net. Onmiddellijk zijn we daarna met de hoogste dringendheid de zaak beginnen onderzoeken, en we houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.”

In de FAQ onderaan de blogpost, stelt OnePlus nog dat klanten die via een aparte betaaldienst zoals PayPal hebben betaald, niet onder de mogelijke slachtoffers vallen. Het bedrijf adviseert aan alle klanten die verdachte transacties op hun rekening waarnemen, om onmiddellijk contact op de nemen met hun bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content