WeChat groeit door ondanks strengere Chinese regering

Het sociale netwerk WeChat van het Chinese techbedrijf Tencent blijft hard groeien, ondanks de strengere maatregelen van Peking. Het aantal dagelijkse gebruikers van mini-programma’s in de app groeide vorig jaar met 12,5 procent naar 450 miljoen, meldden Tencent-topbestuurders op het jaarlijks WeChat-evenement.

Voor de zoekfunctie van de app kwamen er het afgelopen jaar 200 miljoen maandelijkse gebruikers bij. WeChat heeft nu wereldwijd meer dan een miljard gebruikers. Vooral in China zelf is de app erg groot. De laatste jaren breidde Tencent de toepassing verder uit, onder meer met korte videofeeds. Daarmee begeeft Tencent zich op het terrein van concurrenten als Alibaba en ByteDance, het moederbedrijf van de populaire video-app TikTok.

Via het sociale netwerk WeChat kun je behalve bellen en berichten sturen ook betalingen doen en microleningen afsluiten.

Tencent wordt al lang in de gaten gehouden door de Chinese overheid, die vreest voor een monopolie van het bedrijf. Tencent moest al voldoen aan strengere regels rond onlinegames voor kinderen. Ook moet het alle nieuwe toepassingen en updates van bestaande apps eerst door de overheid laten goedkeuren, voordat consumenten ze mogen gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content