Weer Europese deal voor Serco

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Belgische poot van het Britse dienstenbedrijf Serco staat bij de Raad van de Europese Unie in voor helpdesk- en supportdiensten.

De Belgische poot van het Britse dienstenbedrijf Serco staat bij de Raad van de Europese Unie in voor helpdesk- en supportdiensten.

Het gaat over een contract van 4,2 miljoen euro over 3 jaar (plus twee mogelijke verlengingen van een jaar). Serco moet zorgen voor een eerstelijns helpdesk en uitgebreide tweedelijnsondersteuning voor alle kantoorhardware. Onlangs nog won het Belgische filiaal een vergelijkbare deal bij het directoraat-generaal Communicatie van de Europese Commissie.

Het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie heeft overigens nog een rist andere ict-opdrachten gegund. Zo mag HP België er pc’s, 19-inch tft-schermen en printers leveren voor alles samen zowat 1 miljoen euro. Econocom en RealDolmen hebben de andere printerpercelen gewonnen. Orange Business Services België moet er een SIEM-tool (security information and event management) implementeren en onderhouden. Het raamcontract loopt over 5 jaar en wordt geschat op 655.000 euro.

Het Amerikaanse Genesis Networks, gespecialiseerd in ‘video-over-ip’, ten slotte heeft de deal gewonnen voor de installatie van een audiovisuele connectie tussen het congrescentrum Kiem in Luxemburg en het Justus Lipsius-gebouw in Brussel. Daarlangs moet beeld en geluid van de debatten en persconferenties die in Luxemburg plaatsvinden, kunnen worden doorgezonden naar het perscentrum in Brussel. En dat bij voorkeur in alle officiële talen waarin de vergaderingen van de Raad plaatsvinden (lees: 22 vertaalde talen + de brontaal). Het raamcontract is goed voor een kleine 600.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content