Wekelijks één geval van seksueel misbruik op het internet

© Belga

Child Focus behandelt ongeveer één geval van seksueel misbruik op het internet per week, zo blijkt uit het jaarrapport dat in april zal verschijnen. Dit komt overeen met het aantal gevallen in 2012.

Sudpresse bericht over het in april te verschijnen jaarrapport van Child Focus, waarin staat dat er op het internet ongeveer één geval van seksueel misbruik per week plaatsheeft. Adolescenten komen het meest in contact met seksueel misbruik via sociale media, discussiefora, chatboxen en verschillende vormen van chatten via de webcam.

Volgens Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie en voormalig hoofdinspecteur van de pedofiliecel, strookt dit cijfer niet met de realiteit. Een groot aantal kinderen dat met dergelijk misbruik wordt geconfronteerd, verzwijgt namelijk het voorval uit schrik dat hun ouders hen zullen straffen en hen de toegang tot het internet zullen ontzeggen.

Via de website clicksafe.be wil Child Focus ouders en adolescenten wijzen op het gevaar van het internet en hen leren hoe veilig op het web te surfen. (Belga/MI)

Partner Content