Welke nieuwe producten stelt Apple deze week voor?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Tussen 10 en 14 juni houdt Apple zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Wat mogen we verwachten (en wat niet)?


Apple houdt zijn jaarlijkse WWDC-conferentie voor ontwikkelaars tussen 10 en 14 juni 2013 in San Francisco. Welke nieuwe producten worden aangekondigd (en welke zeker niet)?

iOS 7 Zeker is dat er een nieuw besturingssysteem voor iPhone en iPad aankomt: iOS 7. De interface wordt radicaal vernieuwd: weg met de frivole icoontjes met schaduwtjes en reliëfjes, in OS 7 primeert functionaliteit, en dat vertaalt zich in een ‘platter’ design. Vermoedelijk worden ook fotodienst Flickr en videodienst Vimeo in het besturingssysteem verwerkt. iOS 7 zou in het najaar actief worden, en zal wellicht gepaard gaat met een nieuwe iPhone.

Mac OS X Het nieuwe besturingssysteem voor Macintosh is in aantocht. Behalve dat er ondersteuning ingebouwd wordt voor meerdere schermen, en dat er verbeteringen worden aangebracht in Safari en Finder, is er nog niet veel bekend over Mac OS X 10.9. Wel lijkt het OS-systeem alsmaar dichter te gaan aanleunen bij het mobiele besturingssysteem iOS. Mogelijk komen Apple Maps en Siri dus naar de desktopcomputers, en krijgt Mac OS X net als iOS 7 een geheel nieuw design.

iRadio Verwacht wordt dat Apple zich gaat mengen in muziekstreaming, met een gepersonaliseerde internetradio genaamd ‘iRadio’. Deze streamingservice moet het geflopte sociale netwerk voor muziek Ping doen vergeten. Voor iRadio zou Apple al overeenkomsten hebben met alle grote platenfirma’s. Mogelijk wordt de dienst gratis (maar met advertenties), en wordt het (in eerste instantie) een onderdeel van iOS.

Geen nieuwe iPhone en iPad Verwacht geen nieuwe smartphone en tablet op WWDC 2013 – daarvoor is het niet de juiste tijd van het jaar. Het is ook hoogst onzeker of de langverwachte eigen tv (‘iTV’) of smartwatch (‘iWatch’) boven de doopvont gehouden zullen worden.

Nieuwe Mac Pro en MacBooks Wat we op vlak van hardware wel kunnen verwachten: een nieuwe versie van de Mac Pro – Apple’s desktopcomputer voor professionals – met een snellere processor en een geüpdatet design, en nieuwe MacBooks die uitgerust worden met de nieuwe Haswell-processors van Intel.

Apple’s WWDC-conferentie wordt maandagavond om 19u Belgische tijd afgetrapt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content