HP: we printen minder sinds de coronacrisis

Een inktpatroon voor een HP-printer © Pieterjan Van Leemputten
Pieterjan Van Leemputten

Sinds de coronapandemie en bijhorend thuiswerk, wordt er ongeveer een vijfde minder papier afgedrukt, zegt de topman van HP Inc.

Enrique Lores, ceo van HP, deed de uitspraken op de Annual Strategic Decisions Conference van Bernstein. ‘Op kantoor is het aantal afgedrukte pagina’s duidelijk minder dan voor de pandemie. Dat wordt gedreven vanuit hybride werken waarbij er minder mensen op kantoor zijn.’

Aan het begin van de pandemie merkte het bedrijf naar eigen zeggen meer pieken in het thuisprinten, om nadien te dalen. Wel nuanceert Lores dat het ook werd verwacht dat de verandering in de werkomstandigheden tot een terugval gingen leiden.

HP is een van de grootste verkopers van printers en inkt en probeert ook al enkele jaren creatief inkomsten te garanderen. Zo biedt het vandaag abonnementen aan waarbij je een nieuwe inktcartridge krijgt toegestuurd zodra de oude bijna op is. Intussen doet het dat ook voor toners en papier.

Bedenkelijke praktijken

Maar HP wordt intussen door sommige gebruikers ook verguisd om bedenkelijke praktijken. De afgelopen jaren blokkeerde HP via updates inktpatronen van goedkopere merken, ook al werken die in de meeste gevallen even goed. Dat leidde meer dan eens tot (verloren) rechtszaken tegen verkopers van goedkope inkt, en tot gebruikers die resoluut weigeren nog een HP printer te kopen omdat ze dan verplicht zijn de inkt van HP te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content