Amerikanen trekken exportvergunningen voor leveringen aan Huawei in

© Getty Images/iStockphoto

De Amerikaanse regering heeft bepaalde uitvoervergunningen voor leveringen aan Huawei ingetrokken. Amerikaanse producenten, waaronder wellicht ook Qualcomm en Intel, kunnen daardoor geen onderdelen meer leveren aan de Chinese telecomgigant.

Welke vergunningen specifiek zijn ingetrokken, wil een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Handel niet zeggen. Maar de regering bevestigt wel dat het gaat om bepaalde vergunningen voor leveringen aan Huawei. ‘We evalueren voortdurend de manier waarop onze controles onze binnenlandse veiligheid en belangen in buitenlands beleid zo goed moeilijk kunnen beschermen, rekening houdend met bedreigingen en steeds veranderende technologie’, klinkt het.

Qualcomm en Intel

Volgens de krant Financial Times maakt de intrekking van de vergunningen het voor de Amerikaanse bedrijven Qualcomm en Intel onmogelijk om nog computerchips aan Huawei te verkopen.

Huawei staat al jaren centraal in een handelsconflict tussen Peking en Washington. De Amerikanen beschuldigden het bedrijf ervan te spioneren voor de Chinese autoriteiten. Huawei heeft dat steeds ontkend.

Huawei maakt 564 procent meer winst

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content