Apple zou iPhone-productie in India verdrievoudigd hebben

© MvdV

Het aantal iPhones dat in India wordt geproduceerd, is het afgelopen jaar verdrievoudigd. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Daarmee heeft fabrikant Apple nu bijna 7 procent van zijn productiecapaciteit in India ondergebracht, nadat het bedrijf voorheen met name in China actief was.

Een jaar eerder was de productie in India nog goed voor de productie van naar schatting één procent van alle iPhones. Maar de afgelopen maanden is Apple op zoek gegaan naar uitbreidingsmogelijkheden buiten China. Dat is onder meer het gevolg van oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Inmiddels zou de totale waarde van de uit India afkomstige telefoons zo’n 7 miljard dollar bedragen.

De iPhones, variërend van de al wat oudere iPhone 11 (geïntroduceerd in 2019) tot de nieuwste iPhone 14, worden in India gemaakt door een drietal leveranciers. Samen hebben zij in het land ongeveer 60.000 mensen in dienst. De grootste leverancier van Apple, het Taiwanese Foxconn, is verder van plan om zo’n 700 miljoen dollar te investeren in een fabriek in het zuiden van India.

De Indiase minister van Handel meldde in januari nog dat Apple van plan was om op termijn een kwart van de iPhone-productie in het land onder te brengen. Wanneer dat plan realiteit wordt, kon hij niet zeggen.

Lees meer over:

Partner Content