Werkbare informatiearchitectuur bij lokale besturen dankzij een midoffice

Lokale besturen krijgen de laatste jaren met een toevloed aan communicatiekanalen en ict-toepassingen te maken. Om orde te brengen in deze wirwar, wordt een zogenaamde midoffice als oplossing naar voor geschoven.

Lokale besturen krijgen de laatste jaren met een toevloed aan communicatiekanalen en ict-toepassingen te maken. Om orde te brengen in deze wirwar, wordt een zogenaamde midoffice als oplossing naar voor geschoven. Een nieuwe brochure moet gemeentebesturen helpen om een architectuur op basis van een midoffice uit te bouwen.

De typische gemeente heeft de laatste jaren een steeds complexere IT-architectuur uitgebouwd. In de backoffice zijn er sinds de jaren steeds meer toepassingen bijgekomen die los van elkaar belangrijke functies vervullen: boekhouding, bevolking, bibliotheek, enzovoort. Aan de andere kant zijn er meer en meer kanalen bijgekomen aan de frontoffice: brieven, e-mail, web, loket, telefoon, sociale media, enzovoort. Deze back- en front-office toepassingen genereren een grote hoeveelheid gegevens, maar deze zitten verspreid over de verschillende systemen. Om orde in deze chaos te brengen, is er een zogenaamde midoffice nodig. Zo’n midoffice is volgens de brochure ‘een verzameling van kerndata en toepassingen die optreedt als schakel tussen de frontoffice en backoffice.’

De brochure ‘Kerndata. Informatie aan het werk in uw bestuur’ is een van de resultaten van het 3xi project waarmee V-ict-OR en Memori – Lessius Mechelen ICT en e-government bij lokale besturen een stap vooruit wil helpen. Vanuit het project biedt men ook steun aan lokale overheden die een midoffice willen installeren of aan bedrijven die innovatieve e-government toepassingen willen uitbouwen.

De brochure is te downloaden op: http://www.v-ict-or.be/_uploads/27515157/downloads/Kerndata.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content