Werkgever betaalt meestal voor uw smartphone

© TR

Als er smartphones op de werkvloer circuleren dan zijn die meestal betaald door de werkgever. Al zijn er ook flexibele regelingen.

Volgens de respondenten van de Data News telecomenquête betaalt het bedrijf in 53 procent van de gevallen het volledige bedrag van de smartphone van hun werknemer. Nog eens 23 procent geeft aan dat de concrete regeling afhangt van de functie.

De enquête werd afgenomen bij 459 mensen actief in een IT-functie. Mogelijk is de regeling buiten die functies dus wel anders. In 17 procent van de gevallen past de werkgever een vast bedrag bij voor een smartphone. Bij zeven procent van de respondenten betaalt de werknemer het volledige bedrag.

Wie betaalt is geen onbelangrijke vraag als je weet dat volgens 26 procent van onze respondenten de toestelaankoop de grootste kost is van de mobiele vloot (abonnementskosten niet meegerekend). Voor 17 procent is de administratie van de mobiele vloot de grootste kost, bij een andere zeventien procent zegt ironisch genoeg dat het kostenbeheer de grootste kost is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content