Werkt Cisco aan concurrent voor Microsoft Office?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Cisco overweegt een webgebaseerd alternatief voor de Microsoft Office kantoorsuite, zegt senior vice president Doug Dennerline.

Cisco overweegt een webgebaseerd alternatief voor de Microsoft Office kantoorsuite, zegt senior vice president Doug Dennerline.

De eerste internetgebaseerde alternatieven voor Microsoft zagen een vijftal jaar geleden al het licht, maar in de bedrijfswereld hebben ze nog steeds bitter weinig ingang. Doug Dennerline van Cisco meent dat de tijd nu rijp is om “een dienst te ontwikkelen die gebruikers in een bedrijf toelaten om documenten te creëren en te delen via WebEx-meetings en de bestaande ‘collaboration’-services.”

Microsoft Office is nog steeds heer en meester in kantoorsoftware. In het laatste fiscale jaar liet Microsoft nog een indrukwekkende verkoop van 60 miljard dollar optekenen, specifiek in de Office-divisie. Logisch dus dat de concurrentie de inspanningen opdrijft.

Zo is Google in deze markt actief met Google Apps: een online Office-alternatief met een spreadsheet, een tekstverwerker, een agenda en presentatiesoftware. Google is vast van plan om de suite alsmaar meer in het bedrijfsleven te positioneren. Maar ook andere grote softwarespelers zoals Adobe hebben ondertussen het licht gezien en wagen zich voorzichtig in deze markt.

Of en wanneer Cisco met een eigen aanbod komt, is nog koffiedik kijken. In het bewuste interview met persbureau Reuters besloot Dennerline, die bij Cisco verantwoordelijk is voor de ‘online collaboration’-productlijn, met de woorden: “Dit is zeker een interessante markt. We denken hier zeker over na”. De concurrentie met Salesforce.com wil Cisco dan weer niet aangaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content