WhatsApp-berichten krijgen betere beveiliging

. © .

De berichten die je op WhatsApp verstuurt en ontvangt zijn voortaan volledig geëncrypteerd. Dat wil zeggen dat het bedrijf zelf geen toegang heeft tot wat je hebt verzonden. Tot nu toe was dat niet altijd het geval.

Facebook, dat WhatsApp in handen heeft, maakte de de update dinsdag automatisch beschikbaar voor de meer dan één miljard gebruikers. Het bedrijf biedt al twee jaar end-to-end encryptie aan, op basis van software van Open Whisper Systems, maar dat was enkel voor tekstberichten. Met de update van gisteren geldt dat ook voor foto’s, video’s en andere ‘rijke’ inhoud.

Gebruikers hoeven niets te doen om de extra beveiliging in te schakelen. WhatsApp benadrukt dat het door de update niet langer zelf kan zien wat gebruikers naar elkaar versturen, ook niet als ordediensten er naar zouden vragen.

Dat doet meteen vermoeden dat de functie er deels komt na het debacle waarbij Apple werd aangeklaagd door de FBI omdat die geen toegang wou inbouwen in de iPhone om toegang te krijgen tot telefoons. Al heeft de beveiliging weliswaar geen nut iemand fysieke toegang heeft tot het toestel en voorbij de inlogcode geraakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content